Thorshøjgaard

Featured Video Play Icon

COPENHAGEN STREET FOOD
STØTTER DET OPRINDELIGE RØDE DANSKE MALKEKVÆG & THORSHØJGAARD

 

Kærlighed til alt levende – samtalebog med Niels Stokholm
– forord af Jesper Møller, initiativtager til Copenhagen Street Food.

Den 83-årige biodynamiske bonde Niels Stokholm er en af Danmarks mest idealistiske landmænd. På Thorshøjgaard i Nordsjælland lever han i harmoni med naturen og driver et bæredygtigt landbrug. Her søger Michelin-restauranter som Noma og Geranium inspiration og henter unikke råvarer.

Alt overskuddet fra bogsalget går til bevaringen af Thorshøjgaard.

Bogen “Kærligheden til alt levende” er en underholdende og filosofisk bog om livet, døden, planterne og dyrene og om en mand med et særligt forhold til jorden, dyrene og planterne. Bogen er blevet til igennem en række samtaler med filosoffen Carsten Graff.

Køb bogen Kærlighed til alt levende

Læs mere og se invitationen til bogreceptionen på Thorshøjgaard

KØB “SÅ MEGET GODT I VENTE ” PÅ DVD

Dokumentarfilmen “Så meget godt i vente”

Niels Stokholm er en af de mest idealistiske landmænd i bondelandet Danmark. Hele hans livssyn handler om bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen. Niels og hans kone, Rita, producerer råvarer til de bedste restauranter i Danmark, som f.eks. NOMA, men deres måde at drive landbrug på er en torn i øjet på myndighederne. Landbrugs- og fødevarekontrollen truer Niels med at fratage ham retten til at have dyr på gården, og dermed bremser de et af landets enestående biodynamiske livsværk.

For Niels Stokholm er gården, Thorshøjgaard, og hans dyr ikke noget, der er begrænset til hans levetid. Han har visioner for fremtidige generationer og ønsker, at den jord, han efterlader, også skal være frugtbar til glæde for mennesker i de næste tusinde år.

Med sit kamera har instruktøren Phie Ambo fulgt Niels tæt i flere år når han plejer sine dyr og dyrker sine marker i samarbejde med universet og kæmper en hård kamp mod myndighedernes kontrollanter.

Læs mere om “Så meget godt i vente” via DOXBIO

Om Thorshøjgaard og det oprindelige røde danske malkekvæg
Thorshøjgaard ved Dronningmølle ejes af Thorshøjgaard Fonden og har fungeret som biodynamisk landbrug siden 1975. Landmand Niels Stokholm arbejder for at drive, bevare og opretholde sit landbrug i harmoni med naturen. Dyrebesætningen består af det oprindelige røde danske malkekvæg dvs. dyrene har aldrig indgået i industriavlen. Det er en hårdfør race med et stærkt immunforsvar, men der er få eksemplarer tilbage. Det oprindelige røde malkekvæg er derfor udnævnt af Statens Genressourceudvalg til bevaringsbesætning.

Fokus på dyrenes trivsel
Kvæget på Thorshøjgaard får naturligt foder; græs og urter på markerne om sommeren og hø om vinteren. På Thorshøjgaard værnes der om dyrenes trivsel, og derfor går køer, tyre og kalve op til 4 måneder i flok, hvilket er med til at bevare deres instinkter og gøre dem rolige og harmoniske.

Dyr i  deres naturlige omgivelser
På det det biodynamiske landbrug ser du også sortbroget dansk landracesvin, gamle danske landracehøns og en flok får af gammel nordisk oprindelse. Dyrene lever her i deres naturlige miljø, hvilket både kan smages og mærkes på den kvalitet som f.eks. deres mælk og kød har.

Støt det oprindelige røde danske malkekvæg og  Thorshøjgaard
Copenhagen Street Food har doneret DKK 1,3 million (12.10.16) til Thorshøjgaard Fonden.

DU har også mulighed for at støtte det oprindelige røde danske malkekvæg og Thorshøjgaard. Indbetal et valgfrit beløb til Thorshøjgaard Fonden på reg. nr.: 3163 og kontonummer: 3172058329

Læs mere om Thorshøjgaard

Følg Thorshøjgaard på Facebook

Læs mere om dokumentarfilmen “Så meget godt i vente” via DOXBIO

Følg “Så meget godt i vente” på Facebook